AktivA står for Aktiv med artrose og er et program med internasjonale retningslinjer som vektlegger informasjon, trening og råd om vektkontroll.

Målet er at alle med kne- og hoftaleddsartrose, inkludert de med degenerativ meniskskade i Norge skal bli tilbudt denne kunnskapsbaserte behandlingen tidlig i sykdomsforløpet.

Vestkanten Fysioterapi og Akupunktur har over lang tid jobbet med pasienter som sliter med artrose. Våre fysioterapeuter Trine Solheimsnes og Ingrid Aalvik Kristiansen er autoriserte AktivA fysioterapeuter og har spesialisert seg i behandling av artrose gjennom et utdanningsprogram for fysioterapeuter der oppdatert kunnskap og materialet blir gitt.

Pasienter som deltar i AktivA får et teorikurs om artrose og hva man kan gjøre for å bedre sine plager, i tillegg til veiledet trening 2 ganger i uken i 6 uker. AktivA inkluderer også et elektronisk registreringssystem der pasienter og fysioterapeuter svarer på spørreskjema og legger inn resultater fra fysiske tester.

Pakkepris er 2860 kr og inkluderer teorikurs, undersøkelse før og etter treningsperiode og 12 gruppetreninger med veiledet, individuelt tilpasset trening.

For påmelding, ta kontakt med fysioterapeut Ingrid Aalvik Kristiansen-  55 93 01 39 eller send mail til vestkantenfysio@hotmail.com.

Du kan også lese mer om AktivA her: https://aktivmedartrose.no/for-pasienter/